Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Скандалният водещ Христо Миловски – педофил?

Скандално нашумелият покрай “Господари на ефира” и интернет пишман-водещ Христо Миловски беше набъркан в сексскандал от малолетна лолитка.

„Възбуждаш ме много, ангелче! Сексапилче! С мен ще получиш страхотни оргазми, защото съм много опитен батко” – това пише Христо Миловски на 15-годишно момиче в чат. Или поне така твърди Ели Тодорова – читателка на HotArena.net, която сигнализира, че „скандалният тв водещ на ТВ „Кракра” е педофил.

„В чат гювеч ми пише „чичко иска малка Ф”. Представя ми се и аз му казвам, че съм на 15. Пращам му снимки по мейла”, разказва Ели. „Чичкото” й връща бърз отговор по мейла, който ще видите по-долу в цензурирана версия: „Здравей, Ели! Много си красива и сексапилна на снимките! Възбуждаш ме много, Ангелче! Желая те, Сексапилче. Изпращам ти мои снимки, за да ме видиш и ти, Изкушение мое!

Дано ти харесам, Котенце! Ако искаш да правим палави и хубави неща на живо, можеш да ми пишеш по имейл или да ми се обадиш на 0889 531 *** или на 0879 474 *** (умишлено са скрите последните цифри – бел .ред.) С мен ще ти бъде много хубаво в секса и ще получиш страхотни оргазми, защото съм много опитен батко и съм страстен в секса. Давам всичко, за да ти е хубаво, Коте! Ще те лижа прекрасно по малката, палава, тясна и мокра п*тка и ще те чукам много хубаво, за да се чувстваш разкошно с мен, Слънце! Съгласна ли си, Изкушение мое? Очаквам твоя отговор, Миличко Ели!

П.С. Връзката прекъсна в abv, за което съжалявам... пиши ми, Ели!!!”
Очевидно възрастта на тийнейджърката не притеснява мъжа, коментират колегите от HotArena. Ако това наистина е водещият от ТВ „Кракра” Христо Миловски, той може да бъде съден за педофилия, твърдят юристи.

.................................................
Досие

Христо Миловски и колегата му Кристиян Цветков бяха замесени в скандал с телевизия “Кракра”, които направо бяха вдигнали ръце от тях. Освен че нямат никакъв усет за водещи и често са наричани „малоумни”, пернишкият тандем е на път да стигне и до прокуратурата заради уронване престижа на медията.

Детските сокчета са опасни за здравето

Слагат в тях аспартам, който води до астма и затлъстяване

Детски сокове и разтворими напитки, които съдържат подсладителя аспартам, тровят децата, пише “България Днес”.

Те могат да доведат до затлъстяване, обриви, алергии и дори и до по-сериозни рискове за здравето като астматичен пристъп, каза доц. Донка Байкова, специалист по хранене.

Аспартамът е един от най-противоречивите подсладители. Той се използва в почти всички напитки, които са без захар. Може да се разпознае на етикета с името Е 951. Добавя се в газираните питиета, дъвките, някои бонбони и храни за диабетици.

Голяма част от неправителствените организации по света твърдят, че подсладителят е много опасен. Тестове свързват аспартама с някои видове рак и автоимунни заболявания.

У нас аспартамът е разрешен и производителите носят отговорност за евентуалните странични последствия. Те са длъжни да отбележат на етикета в какво количество е добавката и дали има рискове от консумацията му.

Въпрос на доза е дали ще навреди на децата, обяснява доц. Бойкова. Освен подсладителя обаче в продуктите има и емулгатор, който пречи да се утаи консистенцията. Добавят се и антиоксидант, консервант, за да издържи напитката няколко месеца на щандовете. Именно тази комбинация води до рискове за здравето.

Нормален мъж бе вкаран в психиатрията, защото защитавал бременна котка от прегазване

Здрав пловдивчанин бе вкаран в лудницата и изкара 5 дни сред психично болни след жалба на четирима съседи, начело с домоуправителя, че се държал неадекватно.


Иван Балински бил принудително хоспитализиран заради твърдение на негов съсед, че е агресивен и че е заплаха за обществото.

Въпреки че не е освидетелстван като психично болен, Иван Балински прекарва 5 дни в психиатрията. Той бил заведен там под предлог, че ще му бъдат направени "прецизни психиатрични изследвания".

На 29 септември Пловдивската районна прокуратура внася искане Иван Балински да бъде настанен за експертиза и задължително лечение в специализирано психиатрично заведение, макар никога да не е освидетелстван като психично болен. Това става след жалба на четирима съседи на Балински, начело с домоуправителя.

На 13 октомври искането е уважено от Районния съд, макар в залата да не е допуснат нито един свидетел на Иван Балински. Така мъжът е вкаран принудително в изолатора на пловдивската психиатрия. Това обаче предизвиква силна обществена реакция в квартала и за борени часове над 30 съседи на Балински правят подписка в негова защита. Всички те са категорични, че Иван не е луд и че най-вероятно е станал жертва на съдебна грешка.

„Трети ден съм тука... Никой не ме прегледа, в четвъртък ме докараха с белезници от съда и веднага ми биха инжекция тука отстрани, тука в задната част... И след това два часа и нещо с колан бях вързан в изолатора", разказал пред камерите по време на престоя си в клиниката Иван Балински.

От клиниката потвърдили, че на мъжа бил инжектиран диазепам.

Вещото лице, което е посъветвало съда да изпрати Иван за принудителен престой в психиатрията - д-р Радка Топалова, каза, че това се наложило въз основа на данните от свидетелите. И призна, че Иван не е буйствал в съдебното заседание и не е оказвал съпротива.

Поотслабнах доста, малко се разболях, казва Балински след пускането му от психиатрията след 5-дневенпрестой сред психично болни.

В основата на раздора стоят не пари, а ...котки. От едната страна са любителите на котки, начело с Иван Балински, а от друга - част от съседите, които не понасят тези животни. Крайният резултат е 44 срещу четирима в полза на Иван.

„В момента, в който застанах по-сериозно и му казах да престане с котките, той скокна срещу семейството ми, започна да обвинява сина ми, че гонил с колелото котките да мачка", оплака се Веселин Христозов, домоуправител.

Съседка разказа, че синът на домоуправителя наистина щял да прегази бременна котка, а след забележка на Иван, започнал да го обижда. Според някои е агресивен, според други бил предложен за принудително хоспитализиране заради несъществуващи и неоснователни аргументи.

На второ заседание съдът прецени, че психиатричната експертиза може да бъде изготвена в амбулаторни условия и не е необходимо един неосвидетелстван до момента гражданин да бъде лишаван от свобода.

Котешката сага на ул. "Копривщица" не е от вчера. Първото дело е заведено през миналата година. Страни по него са обявения днес за луд Иван Балински и прокурорът от окръжна прокуратура Пловдив Росен Каменов. Делото е заради твърдението, че прокурорът стреля с въздушна пушка по уличните котки. Завършва с присъда 500 лева глоба в полза на служителя на закона.

„Вещото лице, което е посъветвало съда да изпрати Иван за принудителен престой в психиатрията - д-р Радка Топалова, каза, че това се наложило възоснова на данните от свидетелите. И призна, че Иван не е буйствал в съдебното заседание и не е оказвал съпротива.

Международни правозащитни организации излизат в защита на пловдивчанина.

Група в социалната мрежа вече събира пари в подкрепа на безработния Балински, за да може да се плати хонорар на адвокат, който да заведе дело срещу държавата ни в Страсбург.

Според правозащитниците Балински е бил противозаконно лишен от свобода и противозаконно принуден да прекара против волята си 5 дни сред психично болни пациенти.

Арабаджиеви и Стайкови сродяват децата и милионите си

Дъщерята на топхотелиерите Маринела и Ветко Арабаджиеви и сина на алкохолния бос Миньо Стайков ще се оженят в навечерието на Коледа.

Александра Арабаджиева и Стайко Стайков се познават от една година, макар бащите им да са стари приятели. Миньо Стайков е император на алкохолния бизнес у нас, а семейство Арабаджиеви са сочени за хотелиери №1 в България.
Преди да станат двойка,

милионерските наследници са имали доста перипетии в любовта.

Алекс имаше 2-годишна връзка на приливи и отливи с вратаря на “Твенте” и българския национален отбор Ники Михайлов. Двамата вдигнаха новогодишна наздравица в курорта Пампорово, но в първите дни на януари 2011 г. футболистът призна, че романсът им вече е история и в бъдеще ще поддържат отношения, но само като приятели. Тогава Михайлов разкри, че макар и да се вижда с изоставената от Божинов Алисия, още тъжи и по бившето си гадже Александра. “До момента тя е най-хубавото нещо, което съм имал в живота си... Няколко пъти се събирахме и разделяхме, а за това до голяма степен

вината е моя”,

признава футболния плейбой. В началото на връзката им през 2009 г. вратарят дори планираше брак с красивата жокейка. Той твърдеше, че в нея вижда всички качества, които иска да притежава бъдещата му съпруга. Той обаче не издържа теста и Алекс му би дузпата.

Името на бъдещия младоженец Стайко Стайков пък беше замесено в побоя на манекенката Деси Зидарова, с която живя на семейни начала близо година. След кървавия екшън с бухалки и винкели, прокуратурата поиска проверка на разговорите му по мобилния телефон заради факта, че

инцидентът се случил само две седмици след раздялата им.

Припомняме, че на 28 ноември 2009 година красавицата бе зверски пребита с бухалки от маскирани. Зидарова бе настанена във Втора травматология на "Пирогов" със счупена дясна подбедрица, пукната лява подбедрица, счупени ребра и счупен горен ляв зъб. Милионерският син беше сред разпитаните от служителите на МВР. Впоследствие разследването за побоя над манекенката бе прекратено, а извършителите останаха неразкрити.

Името на Стайко е свързано и с още един побой над манекенка.

Става въпрос за Руми Пеева - съпруга на бившия футболист на „Левски" Джон Ингълс. Преди да тръгне с Деси Зидарова, Стайко и тя са неразделни. Седмици след като скъса с нея, синът на алкохолният бос й нанася публичен побой в „Син Сити" пред очите на стотици клиенти. Свидетели на срамната сцена си спомнят, че във въпросната нощ милионерският наследник влетял в чалга заведението с десетина души охрана и се насочил към ВИП сепаретата. Там фокусирал Руми Пеева, която се забавлявала с две приятелки. Стайко седнал на тяхната маса, но само след минута започнал да налага бившата си приятелка с юмруци. Охраната в „Син Сити" веднага се намесила, но Руми Пеева напуснала нощния клуб с разкървавено лице.

Приятелки на Деси пък разказаха, че преди да се разделят, богатият й приятел я е пазел като рохко яйце с трима бодигардове.

Близки до семействата се надяват, че покрай хубавата Алекс Стайко ще се кротне и ще тушира славата си на побойник.

Сватбеното парти на милионерските наследници ще се състои в тузарския хотел "Роял Касъл" в курорта “Елените”, който беше открит миналия декември с концерт на "Модърн токинг".

Това е втората щастлива вест, сполетяла Арабаджиеви миналата седмица. Само преди няколко дни Ралица - приятелката на Владимир, го дари със син - Виктор Владимир Арабаджиев.

.....................................................
ДОСИЕ

• Алекс, която от малка се занимава с конен спорт, е дъщеря на Маринела, втората съпруга на Ветко Арабаджиев. От първия си брак бизнесменът има две деца - Владимир, най-добрия автомобилен пилот на България, и Златомира, която работи в туристическата им империя. Маринела и Ветко имат и общ син - Вълчо, който учи в престижно швейцарско училище заедно със сина на бизнесдамата Петя Славова и внука на червения олигарх Георги Гергов.

• В момента Александра учи бизнес администрация и финанси в частен колеж в София, а Стайко помага в бизнеса на баща си. Роденият през 1989 г. младеж се води собственик на „Рент лукс мобил” и „СИС табако”, показа проверка на “ШОУ”. Участва и в Съюза на българските мелничари.

Източник: БЛИЦ

Жена онемяла от БГ здравеопазването

Българка буквално онемя заради родната медицина. След претърпяна преди 4 години операция в Стара Загора 40-годишната Петя Вълкова загубила гласа си. 

Историята на младата жена започнала през 2007 г. и сега, 4 години по-късно, стигнала до магистратите - състав на Старозагорския Окръжен съд ще трябва да прецени дали има причинно-следствена връзка между хирургическата интервенция, извършена в Университетската болница в Града на липите и влошеното здравословно състояние на младата жена, информира bgnes.com.

Според лекарската преценка извършената преди 4 години операция на страдащата от проблем с щитовидната жлеза пациентка била успешна.

Малко след операцията обаче 40-годишната Петя Вълкова онемяла. Тя загубила гласа си и може едва-едва да разговаря шепнешков. Състоянието й се влошило дотолкова, че дори не можела да диша самостоятелно.

Със защитата на пациентката се захваща адвокат Галя Гълъбова от адвокатска кантора "Рени Цанова". Досега е изтърпяла 10 операции и едва след последната вече диша самостоятелно.

През 2009-та година адвокат Галя Гълъбова завежда граждански иск срещу Университетска болница – Стара Загора. Чак след около година обаче е даден ход на делото по същество заради това, че повечето от вещите лица, който трябва да изготвят експертизи и да дадат мнение дали между сегашното здравословно състояние на Петя и направената и през 2007-ма година операция има причинно-следствена връзка, си правят отвод. Със задачата все пак се захващат двама експерти от Пловдив.

В отговора на въпроса кое все пак е причината за влошеното здравословно състояние на Петя, експертите изкават разцлични хипотези. Становището на вещите лица е, че липсват и данни за причинно-следствена връзка между операцията на щитовидната жлеза и състоянието на пострадалата.

В съдебна зала обаче експертите заявиха и че не са запознати с хода на хирургичната дейност по време на операцията през 2007-ма, за да могат да кажат дали всичко е изпълнено по правилата, както и че при едностранна пареза на гласните струни загубата на гласа не е моментална, а може да се прояви след определено време. При парализация на гласните връзки и ларинкса може да последва и задух – каквито всъщност са били и първите оплаквания на пациентката, ден след направената й хирургическа интервенция.

Заради липсата на ясен и категоричен отговор, който да отхвърли или да потвърди причинно-следствената връзка между влошеното здравословно състояние на Петя и направената й операция преди 4 години, съдът постанови повторна съдебно - медицинска експертиза. Следващото заседание на магистратите по делото ще бъде на 29 септември. Тогава предстои да бъде изслушан и личният лекар на Петя.

Капките против хрема предизвикват... хрема

Есента настъпва бавно и неминуемо се съпровожда с настинка, хрема и редица други сезонни неразположения.

Научното наименование на хроничната хрема се нарича ринит. Милиони хора се оплакват от постоянно запушен нос, от отпадналост, главоболие, безсъние. И за да омекотят донякъде неприятните симптоми, много хора си купуват специалните капки против хрема. Те се продават във всяка аптека и наистина оказват много бърз ефект.

“Ако човек приема този препарат повече от седем дни, се развива т.нар. нафтизинова зависимост” - уверява докторът на медицинските науки, проф. Андрей Лопатин от Московската медицинска академия.

Нафтизинът е много старо средство против хрема и това обяснява неговото несъвършенство. Първите случаи на нафтизинова зависимост били описани още в годините на Втората световна война. Препаратът предизвиква най-силно стесняване на съдовете в носната кухина, но веднага щом се прекрати неговото действие те се разширяват с нова сила” - казва още проф. Лопатин. Лекарствената зависимост е такова заболяване на главния мозък, при което злоупотребата с определени медикаменти води до структурни и функционални изменения в мозъка. За разлика от кокаина или хероина, нафтизинът не променя структурата на главния мозък, но злоупотребата с това лекарство неизменно нанася сериозна вреда на здравето.

Зависимите от тези капки хора са с постоянно запушен нос

Без нафтизин те се задъхват, изпитват силно главоболие и ако го нямат под ръка, изпадат в паника. Не могат да мислят за нищо друго.

Към проф. Лопатин са се обръщали пациенти за помощ, които са приемали нафтизин непрекъснато в продължение на един месец, а имало и такива, които са го приемали години наред. Някои от тях вече не могат да се разминат без поредната доза лекарство. “Ако капките се използват безразборно в продължение на дълго време, съдовете в носа се разширяват и образуват в носната лигавица т.нар. кавернозни тела, пълни с кръв. В резултат на това лигавицата набухва и носът е винаги запушен, не преминава това състояние. В този случай става дума за хронична хрема, която се предизвиква именно от приема на нафтизин” - казва още проф. Лопатин.

Има начин да се справите с последствията от продължителното използване на капките

Ако се е стигнало до разрастване на носната лигавица и физически се е затруднило носовото дишане, може да се наложи операция за отстраняване на кавернозните тела.

Хроничният ринит трябва да се лекува! Най-напред е нужно да се консултирате със специалисти. След като ви постави диагнозата, лекарят може да подбере най-добрият начин за лечение на хроничния ринит.

Налага се, дори е задължително да прекратите безразборния прием на капки и спрейове, съдържащи нафтизин. През първите дни ще ви бъде много тежко да се справите с хремата и съпътстващите симптоми. Но след това носната лигавица постепенно ще започне да се възстановява и ще почувствате дългоочакваното облекчение. Ако постоянният прием на нафтизин е довел до разрастване на носната лигавица и физически се е затруднило носовото дишане, може да се наложи операция за отстраняване на кавернозните тела.

Операцията е безкръвна и се провежда под лека упойка. Не се уврежда носната лигавица. Лекарят вкарва радиовълнова сонда в ноздрите и под влияние на радиовълни съдовата тъкан, заприличала на гъба, зараства. Носовото дишане изцяло се възстановява веднага.

Как може да се избегне хроничният ринит, предизвикан от приема на лекарства

Избягвайте прием на препарати, съдържащи нафтизин.

И така, патологичното разрастване на съдовете в носните тъкани, което сериозно усложнява носовото дишане, може да е следствие от безразборното използване на капки и спрейове за нос. Това веднага означава, че се налага да опитате да се откажете от тези лекарства при хрема. Ако все пак решите да използвате нафтизин, глазолин, санорин или назол за облекчаване на дишането при остър ринит, се ограничете до три-четири дни. Във всеки случай се посъветвайте с лекар. Следвайте инструкцията към препарата, проучете съставките му. Въобще, избягвайте прием на препарати, съдържащи нафтизин. Съществуват други средства, които могат да ви помогнат по-леко да преживеете острия период на ринита. Вашият лекуващ лекар ще ви ги предпише. Всъщност, най-важното е да се лекува причината на болестта, а не симптомите.

Внимание!
Постоянното медикаментозно въздействие върху носната лигавица води до сериозни последствия: отслабва обонянието, потиска се защитната функция на лигавицата, появява се сухота в носната кухина, образуват се корички. Наред с потиснатото кръвообращение на носната лигавица се нарушава и кръвообращението в главния мозък. Появява се главоболие, понижава се работоспособността, възникват вялост, раздразнителност и други симптоми.

Ако усетите есенната хрема, започнете лечението веднага, за да не премине тя в хронична форма

Всяка година по това време се налага да си припомним, че това е сезонът на простудните заболявания, а причината е в рязката промяна на климата. Един от първите симптоми на простудата е хремата. Затова ще трябва да се отнесем сериозно към този симптом и да си дадем сметка как най-правилно трябва да я лекуваме.

Златната есен е сезонът на простудните заболявания, а най-честият симптом е хремата, както вече споменахме - ринитът. Ако оставим нещата на самотек, ще стане по-лошо. Но и ако се престараем с лечението - може да стане още по-лошо и да усложним протичането на болестта.

Не чакайте течащият нос да спре да тече. Започнете лечението на хремата веднага. Често задълбочената хрема преминава в хронична форма и след това напомня за себе си при най-лекото преохлаждане.

За да подберете правилното лечение на хремата, е нужно поне донякъде да знаете какви видове съществуват. В зависимост от причините, провокиращи възпалението на носната лигавица, се различават инфекциозна, алергична и невровегетативна хрема.

Виновни за първия вид са микроорганизмите: вируси и бактерии. Обилната водниста хрема, която се съпровожда със сърбеж, кихане и сълзене, може да означава алергичен характер на заболяването. Такъв ринит е реакция на нашия организъм към въздействието на дразнителите: козината на домашните животни, домашният прах, прашецът от растенията. Невровегетативна хрема се нарича реакцията на нашия организъм към студен въздух, рязък аромат или ярка слънчева светлина.

Съвети на специалистите

Ще облекчите запушения нос като промивате носните кухини с разтвор от морска сол и билкови настойки. Лайка, невен, салвия, жълт кантарион - тези билки можете да ги купите във всяка аптека. Ако не умеете да шмъркате вода в носа си, можете да го промиете със спринцовка без игла.

В първата част на материала отделихме достатъчно място на лечението и особено на злоупотребата със съдосвиващите капки, които непременно ще пресушат носната лигавица и ще раздразнят въобще цялата носоглътка. Затова, за да овлажните ходовете, специалистите съветват да използвате капки на маслена основа. Такива средства въздействат много меко на дихателните пътища и не пресушават лигавицата. А можете и в домашни условия да си приготвите лекарството: смесете в равни количества ракитниково и растително масло, след което сложете сместа за 20 минути на водна баня. Капвайте, докато лекарството е топло - в легнало положение - по 3 капки във всяка ноздра.

Ако хремата се задържи повече от седмица, освен секрети и течове от носа, се появяват оплаквания от главоболие и температура. Съществува риск, че е започнал възпалителен процес в хайморовите кухини - хайморит, или както го знаем, синузит. В този случай побързайте да посетите специалист: само той може правилно да диагностицира заболяването и да започне лечението на хремата.





Арестуваха некрофил, изровил си труп

Полицията в Лом задържа 32-годишния Димитър Георгиев от село Расово заради гавра с труп на момиче, съобщиха от пресцентъра на полицията в Монтана. Причините за постъпката му още не са известни.
25-годишната Теодора Тодорова от същото село починала на 2 октомври т.г. в съня си. По тялото и не са открити следи от насилие. Ден преди това се оплаквала от болки в стомаха и взела за успокояване бусколизин. Според съдебния лекар, извършил аутопсията, Теодора е починала от задушаване следствие на повръщане.

Ден след погребението близките й заварили трупа на 5 метра от гроба й. Полицаи започнаха издирване на злосторника и в събота той е задържан.

В селото смятат, че Димитър е бил обсебен от Теодора, но не е имал връзка с нея приживе. Затова е решил да я изрови. След като е извадил трупа, заровил отново гроба.

Само условна присъда получи мъж, изхвърлил новороденото си внуче на боклука

3 години условно с 5 години изпитателен срок наложи съдът на 57-годишния Сашо Христов от Варна заради това, че изхвърлил новороденото на дъщеря си на боклука.

Драмата се разиграла на 16 ноември миналата година в квартал „Възраждане” в морската столица. Сашо живеел заедно с дъщеря си Ангелинка и брат си, като тримата страдат от психически проблеми и са умствено изостанали.

Вечерта на 16-и Сашо се прибрал от склада, в който работел и моментално си легнал, убит от тежкия физически труд. Към 2,30 часа обаче се събудил от детски плач откъм банята на апартамента. Като отворил вратата, той видял дъщеря си с окървавени ръце да държи бебе.

Първоначално той се стъписал поради факта, че изобщо няма представа за бременността на щерка си и се прибрал в стаята. После обаче се върнал в банята, пъхнал бебето в пластмасова кофа и го изхвърлил в контейнер за смет, в близост до блока. Прибрал се в дома си, където дъщеря му вече спяла. По едно време му станало съвестно и решил да се върне за новороденото момиченце.

Разколебал се обаче и зарязал новороденото в зверския студ, обричайки го на сигурна смърт. Страшната сцена била наблюдавана от местен клошар, който казал на един от комшиите от другия вход. Детето било прибрано в „Бърза помощ”, цялото посиняло и вкочанено.

Прокуратурата бе повдигнала на Сашо обвинение в опит за убийство, тъй като той, независимо от умствената си изостаналост, съзнателно е извършил престъплението. Държавното обвинение обаче се съгласи със служебния адвокат на Сашко, че тежкото семейно положение е довело мъжа до подобна безумна постъпка. Прокуратурата изтъкна, че Сашко е неосъждан и няма криминални прояви досега.

Съдът се съгласи, че в случая не става дума за типичен криминален случай, както и че самият подсъдим не е особено адекватен по принцип. Сашко трудно разбираше в съдебната зала в какво точно го обвиняват и даже не можеше да отговори на въпроса, иска ли да го оправдаят. Като няколко пъти бе попитан, какво наказание иска, той отговори: „Добро наказание”.

В момента детето е настанено в специализирания дом в квартал „Виница” във Варна, където за него се грижат социални работници.

Източник: БЛИЦ

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More