Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

неделя, 23 октомври 2011 г.

Жена с отворен корем след операция пратена вкъщи

От болницата в Исперих пратиха жена с дупка на корема колкото футболна топка да си ходи вкъщи. 67-годишната Зайде Юзеир бере душа с неистови болки и температура. Дъщеря й и близки стоят на смени да й дават обезболяващи и да чистят фекалиите, които излизат през коремната стена. "Животно да е, така нямаше да го захвърлят. Във ветеринарна клиника щяха да го закърпят", плаче дъщерята Галя Костанцалъ.
Зайде постъпила в болницата в Исперих на 17 септември с остри болки в стомаха. От 17 до 21 ч пациентката и близките й чакали да се събере екип за операция. Интервенцията продължила до сутринта. След това жената останала в болницата до 12 октомври.
Преди имала гинекологична операция и 2 последващи заради сраствания. Но след 2004 г. нямала никакви оплаквания.
"При изписването опериралият я д-р Иванов каза: Вземете си я, друг изход няма", разказва Галя. Едва у дома в с. Делчево видели, че под превръзката няма плът, а под марлята се виждали червата. "Използваме огромно количество марли и обезболяващи, за да я обслужим. Има и огромна рана от залежаването на гърба. Отказаха ни и морфин", разказват близките. От болницата прекъснали контакт с тях, щом изписали Зайде.
"Опериралите я д-р Иванов и д-р Кръстев престанаха да ни вдигат телефона. Не знаем какво да правим, когато майка получи криза. Ограничили сме храната до плодове и супа, но тя все пак е жива и огладнява. Тогава фекалиите направо преливат", разказват близките й. Те не могат в това състояние да я превозят до клиника в друг град. Твърдят, че от хирургията отказали да им дадат епикриза и не знаят дори точно от какво е оперирана.
"Беше с много тежък илиус перитонит. Оставихме я отворена, на няколко пъти я ревизирахме. Имаше множество перфорации на червата вследствие на предишни заболявания. Коремът е оставен отворен, за да може стомашното съдържимо да изтича навън. Иначе ще направи веднага перитонит. И Господ да слезе, не може да помогне" каза управителят на МБАЛ - Исперих, д-р Лиляна Петрова. А не изписали обезболяващи, защото жената не се е оплаквала от болки в болницата. Предложихме на близките да остане при нас, докато почине, но те предпочетоха да си я вземат, уверява д-р Петрова. Д-р Дечо Иванов не отговори на многобройните позвънявания. Чрез роднини стана ясно, че не смятал за редно да дава обяснения за операция, извършена от 2 смесени екипа на различни отделения.
Позовавал се на служебната тайна и опазване на лични данни за лечение на пациенти.
Д-р Иванов е коремен хирург, който преди работеше в Общинска болница-Дулово, но след закриването на хирургичното отделение не е при нас, на граждански договор го викаме на дежурства. Знам само, че работи в болницата в Исперих, каза за "24 часа" д-р Недка Цветкова, която в момента управлява болницата в Дулово.
Министерството започва проверка.

Бебе е в тежко състояние след побой

Бебе на годинка е в тежко състояние след малтретиране и побой в Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Вчера около 21.44 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от Центъра за спешна медицинска помощ за момченце на година и 4 месеца, прието в тежко състояние с травма на главата. Констатирано е, че детето е от гр. Брезово, област Пловдив, като според 17-годишната му майка Д.К., живееща на семейни начала с 33-годишния А.А. в с. Братя Кунчеви, нараняванията на детето са получени при падане от легло.


В резултат на полицейските действия - проведени разговори, оглед на местопроизшествието и медицински заключения, е установено, че от 19 октомври тази година А.А. започнал редовно да малтретира и пребива, както Д.К., така и детето й. В резултат на действията на 33-годишния мъж детето получило травмата на главата, като се наложило по спешност да се извърши операция за отстраняване на оток в мозъка.

А.А. е задържан за срок до 24 часа, а Д.К. е поставена под полицейска закрила. По случая е образувано досъдебно производство.

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More