Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

вторник, 4 октомври 2011 г.

Пиян баща преби зверски дъщеря си

Пиян 39-годишен баща преби зверски 13-годишната си дъщеря. Момичето е настанено с избит преден зъб и съмнение за комоцио в болница.
Инцидентът станал към 20 ч в понеделник на ул. "Преслав" в Харманли, съобщиха от полицията в Хасково. Тогава съседи чули писъците на Гюлнар, чийто баща Асен Недков я налагал с юмруци.
"С нищо не се занимава, освен да ходи до гората за дърва, вечер редовно се прибира пиян", казаха комшиите.
Съпругата му от пет години била на гурбет в Австрия. Двете невръстни братчета и 3-годишно сестриче били поверени на Гюлнар. Заради грижите тя не ходела и на училище.
Насилникът е задържан за 24 часа в полицейското управление. Това не бил първият побой в семейството.
"Другите деца са настанени временно при роднини. Тепърва ще се проверяват условията, в които се отглеждат. Ако се докаже, че те са рискови, бащата може да бъде лишен от родителски права. Малолетните пък може да бъдат дадени при роднини или в социални заведения", коментираха социални работници.

Захвърлиха бебе в двора на столична кооперация

3 дни лекари не могат да открият спукан апендисит

19-годишната студентка Мариела Илиева от кюстендилското село Соволяно е оперирана по спешност в "Пирогов" с усложнения от спукан апандисит, след като три дни лежала в кюстендилската болница без лекарите да й поставят диагноза, пише "Струма".
"Ако не беше оживяла, щях да запаля този, който е виновен, насред площада щях да го запаля за назидание на всички други лекари. Внучката ми е девойче сълзичка, шеста се класира на изпитите в Софийския университет, представяте ли си, от над 2 хиляди кандидати шеста по успех, и то в специалността "Право", разказва бабата на момичето Маргарита Илиева.

Именно 70-годишната баба на първокурсничката Мариела настояла родителите й да я заведат в "Пирогов", за да не изпуснат внучка й в кюстендилската болница.

"Отидох при нея да я видя, тя лежеше унесена, имаше температура, аз я накарах да хапне една бисквитка и като видях, че я повърна, веднага казах на снанаха да карат Мариелчето в София, защото е спукала апандисит. В Кюстендил три дена стоя в болница, все изследвания й правеха, а докторът викал: "Не е за хирургия, за гинеколог е", разказа баба Маргарита.

Линейката от кюстендилската болница с болната Мариела и родителите й пристигнала в "Пирогов" през нощта около 22 ч. Екипът на доц. д-р Олег Чолаков веднага вкарал девойката в операционната.

"Не знам защо в кюстендилската болница не са я лекували по правилния начин, това трябва да попитате хирурзите от вашата болница", каза по телефона лекуващият лекар на момичето д-р Чолаков от болница "Пирогов". Ние я приехме и веднага оперирахме, защото беше за операция. Установи се, че има спукан апандисит, станал перитонит и допълнителни усложнения", обясни  д-р Чолаков.

На въпрос каква е диагнозата, с която е приета в "Пирогов" младата кюстендилка, д-р Чолаков каза: "Тя дойде при нас с неясна диагноза. Най-вероятно колегите в Кюстендил не са се ориентирали, заради това не са я оперирали."

Доктор Величков, медицински управител на кюстендилската болница, има ли лекарска грешка при случая с 19-годишната Мариела. Той обясни, че според него хирурзите в специализираното отделение са си свършили работата според болничния протокол.

Източник: БЛИЦ

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More