Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

събота, 17 септември 2011 г.

Жена умря от инфаркт след коронарография

Майка на две деца издъхна от инфаркт дни след като й направили коронарография в частната клиника „Хигия” в Пазарджик, пише "Монитор". Като се почувствала зле, 45-годишната Катя Арнаудова, която по професия е медицинска сестра, потърсила за помощ колегите си от същата болница. Минути по-късно обаче починала в ръцете им. 

Жената работела като сестра във Второ детско отделение на местната държавна болница и постъпила в кардиологичното отделениена 8 септември. Била насочена там, защото се оплаквала от болки в гърдите и от изтръпване на ръцете.

„Беше миналия четвъртък, тръгна си след нощна смяна – не се е оплаквала, толкова жизнерадостна беше”, спомни си старшата сестра от Второ детско отделение, където Катя е работила до последно. Именно тогава тя е била приета и й направили коронарография. Лекарите преценили, че кръвоносните й съдове били проходими, без плаки и стесняване. Затова

не се налагало поставянето на стент

„Всичко беше направено като по учебник”, споделиха медицинските служители. Обикновено след подобно изследване пациентите се изписвали на следващия ден, но тъй като ставало дума за техен колега, лекарите оставили Арнаудова под наблюдение до понеделник. Рутинно й било изписано лекарството „Плавикс” и още в същия ден тя се прибрала вкъщи.

Късно през нощта в понеделник на Катя внезапно й прилошало и тя потърсила помощ в спешния център на частното здравно заведение, където й е била направена коронарографията. Катя била приета и в момента,

в който започнали да й правят кардиограма

тя издъхнала. Било към 4 часа сутринта. Резултатите от патоанатомията сочели, че смъртта е настъпила от инфаркт.

Старшата сестра на отделението сподели, че още не е изпратила смъртния акт в общинската дирекция ЕСГРАОН. В него имало фактическа грешка. Пишело, че пациентката е починала в МБАЛ-Пазарджик, т.е. в областната болница, където не е била приемана за лечение.

В местната Регионална здравна инспекция няма официално подаден сигнал или жалба за смъртта на Катя Арнаудова, обясни шефката й д-р Фани Петрова. Ако бъде получен такъв или се самосезират, здравни инспектори към Изпълнителната агенция „Медицински одит” ще извършат проверка по документи, за да се уточни кога е приета и е изписана, какви манипулации са извършвани и каква диагноза й е поставена. Ще бъдат изискани и резултатите от аутопсията, а заключението на пазарджишката РЗИ ще е готово до няколко дни. 

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More