Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

понеделник, 29 август 2011 г.

Бащата на загиналото бебе в Пловдив: Ще ги гоня до дупка!

Съпругът на майката, загубила детето си при раждане в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", е подал сигнал в прокуратурата. Той продължава да настоява, че случаят не е нещастен, а следствие на недобросъвестни действия на лекарите.
"Предприели сме мерки в прокуратурата. Оттам ни поискаха епикризата на детето, ще има аутопсия и резултатът също ще се внесе там. Ще ги гоня до дупка! Който е сгрешил, ще си понесе последствията", отсече Тихомир Димитров пред пловдивския в. "Марица".

Oпасност за живота имаше и за съпругата му. За щастие състоянието й се подобрява. "Засега е контактна, адекватна, има оросяване на мозъка. Бъбреците не работят на 100 процента, но това ще се оправи", обясни Тихомир.

В същото време от самата болница изразиха различно становище по случая. "Вътрешната проверка в Клиниката по акушерство и гинекология установява, че са предприети всички необходими мерки за спасяване на жената. Не отговарят на истината твърденията на роднините, че за пациентката не са положени необходимите грижи и че има лекарска небрежност, заради която жената е загубила плода си. Пълното отлепване на плацентата, което е установено при бременната, е най-опасната патология в акушерството. Тя възниква изведнъж и няма тестове, с които да може да се предскаже появата й и многобройните усложнения, които я съпътстват", твърди проф. д-р Благовест Пехливанов, началник на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги".

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More