Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

вторник, 9 август 2011 г.

Жена в будна кома заради лекарска немарливост

Лина Петкова била приета в болница за операция от апандисит 

Лекарска немарливост прати млада жена в будна кома. Лина Петкова от Лакатник била приета в болницата в Своге за операция от апандисит, но изпаднала в клинична смърт, информира bTV.

Тя е транспортирана и реанимирана в болница "Света Анна" в София. Младата жена оживява, но заради тежките увреждания на мозъка изпада в будна кома.

Родителите на Лина са категорични, че лекарите не са подготвили дъщеря им за анестезия, както трябва, и тя изпада в шок. След случая анестезиологът д-р Аламуров и хирургът д-р Тодорова са под силен стрес, твърди управителят на болницата в Своге Любица Тончева. Единият си взел отпуск, другият болничен.

От протокола при проверката на здравното министерство става ясно, че в анестезиологичния лист не е описано какво точно е влято на Лина, а документът не е подписан от екипа.

Преди да отиде в Своге, заради силни болки Лина се преглежда в "Пирогов" и във Военна болница. И в двете болници не откриват причина за операция от апандисит. Същото е мнението и на лекарите от "Света Анна".

Какво се е случило в операционната в Своге не става ясно и от проверката на здравното министерство.

И комисията стига до извода, че обективни причини за операция няма. Не е взето под внимание вегетативното разстройство на Лина, което може да има сходни симптоми. Не е извикан кардиолог за консултация, липсват важни лабораторни изследвания. Анестезиологът в отпуск Аламуров не е описал и поддържащата терапия при транспортирането.

От Министерството на здравеопазването в крайна сметка стигат до извода, че болницата в Своге трябва по-прецизно да осведомява пациентите си, да спазва стандарт "Анестезиология и интензивно лечение" и алгоритми при транспортирането на болни. А родителите на момичето в будна кома продължават да чакат отговори и чудо.

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More