Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

вторник, 26 юли 2011 г.

Човекът го боляло сърцето, те му отрязали ръката

42-годишният Милко Михалев от Провадия загуби дясната си ръка след манипулация, назначена му от кардиолог. За драмата на човека съобщиха от Националната пациентска организация (НПО) с писмо, изпратено до медиите.

13-дневният кошмар на мъжа започнал за 7 юли, когато той потърсил личния си лекар с остри сърдечни болки. След преглед лекарят му дал направление и го изпратил за консултация при кардиолог.
Специалистът направил кардиография на пациента, която обаче не показала патологични отклонения. Без да направи допълнителни изследвания кардиологът назначил коронарография, за извършването на която Милко бил насочен към частна клиника във Варна.
Още на 8 юли пациентът отишъл до болницата, където му била направена манипулация, а след нея лекарите пристегнали с бинт дясната му ръка. Милко твърди, че никой не му е съобщил за евентуални усложнения.
Още тогава мъжът получил силни болки, а ръката му започнала да изтръпва. Близките му незабавно повикали "Бърза помощ". Според тях екипът, който пристигнал, не проверил състоянието на ръката и едва след 2 дни Милко бил насочен към болницата "Св. Анна" във Варна.
Там в продължение на пет дни лекарите направили 4 неуспешни опита да спасят ръката му. После го пренасочили за лечение в болница "Токуда", където последвала петата неуспешна операция. На шестата била направена ампутация.
Милко Михалев е баща на 2 деца. Той е професионален шофьор и ампутацията на ръката му ще попречи да упражнява професията си.
Заради скандалния случай от Националната пациентска организация обявиха, че сезират ИА "Медицински одит", които да разследват и проверят дали е спазен медицинският стандарт за назначаване на коронарография, както и дали са изпълнени стандартите за провеждане и наблюдение на пациента след извършената манипулация. Организацията ще сезира министерството на здравеопазването, за да изясни дали е била необходима коронарографията, както и Българския лекарски съюз, за да отнеме временно лекарските права на специалиста, който е назначил коронарографията, довела до ампутацията на дясната ръка на Милко.
НПО ще сезира и Дружеството по кардиология в България - да даде становище по случая дали е било необходимо назначаването на коронарография, както и спазени ли са съответните изисквания за провеждането на манипулацията и наблюдението на пациента след това.

Източник: 24 часа

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More