Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

петък, 2 септември 2011 г.

Родилка изгуби бебето си, съди болницата във Варна

Близките са убедени, че лекарите са чакали пари на ръка, за да я спасят

Тоновете на бебето били нормални, но ден по-късно плодът бил изваден мъртъв от утробата на майката. 

Поредна родилка е изгубила бебето си във варненската болница „Света Анна”. 36-годишната Борислава Митева постъпила в родилното отделение на 29 август – четири дни след термина.

Тоновете на бебето били нормални, но ден по-късно плодът бил изваден мъртъв от утробата на майката. Според лекарите жената е добре и засега няма усложнения. Близките на Борислава считат, че трагедията е вследствие на лекарска грешка и са категорични, че ще заведат дело срещу цялото отделение. По разказа на близките на родилката, след постъпването й в отделението около 22 часа в понеделник лекарите й дали лекарство за предизвикване на раждането.

На другия ден в 11 часа я сложили на системи. До 15 часа я държали на системи и на апарата, с който се слушат тоновете на бебето. По думите на зълвата на родилката – Златина Илиева изключили Борислава от апаратурата я оставили да чака, при условие че имала 3 см разкритие. Като застъпили лекарите от нощната смяна, прегледали я отново и й казали, че бебето няма тонове.


По думите им имало едва 10% шанс плодът да оцелее. Лекарите изродили мъртво момченце с тегло 2400 грама, като пъпната му връв била два пъти увита около вратлето му. Борислава и нейните близки считат, че бебето е можело да бъде спасено, но е починало поради немърливост и недоглеждане от страна на лекарите. Те са убедени, че някой от лекарите е очаквал пари на ръка, за да наблюдава внимателно родилката. За Борислава това е трето раждане.


Тя има две деца на 15 и на 18 години, които е родила в същата болница без никакви усложнения. Точно за това искала отново да роди там. Началникът на родилното отделение към „Света Анна”, д-р Стефан Скочев е категоричен, че лекарите нямат вина. По думите му, не го притесняват евентуални съдебни дела, тъй като в мъката си всички, изгубили новородено, тръгват да атакуват лекарите, дори без те да имат вина.

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More