Това ли е образът на българската майка?

Експозицията „Ре-продукция” хвърли в смут посетителите. Скандалната "арт" - експозиция се гаври с чистите представи, на малкто останали нормални Българи - за майчинство, родителска грижа, семейство.

Д-р Стоян Атев погуби 3 бебета в нетрезво състояние

Според проверката на Районната здравна инспекция, огласена преди дни, д-р Атев е действал под въздействието на алкохол и е имал "неадекватно и непрофесионално" поведение.

Надзирател в затвор раздава алкохол и дрога

34-годишен служител от охраната на Софийския затвор е задържан вчера, съобщи МВР при специализираната полицейска операция.

Кандидат-кметицата Калина Павлова лъсна в порно клип

Калина Павлова и бизнесменът със скандална слава Галин Къдравия „грейнаха“ на видеоклип, озаглавен „Предизборна програма“.

Травестит е новият "Мистър София"

23-годишният Мартин Иванов - мистър София, се чувства като жена, а се преоблича като травестит.

сряда, 17 август 2011 г.

Пациент умря в мъки след коронарография

Пациент на пловдивска кардиоклиника почина след 10-месечни мъки, последвали коронарографията му заради сърдечни проблеми

Мъжът получил инфекция, след като сърдечното изследване било направено през кръвоносен съд на крака. Получили се усложнения, които били лекувани неуспешно. Като крайна мярка била предприета ампутация на крайника, но с това мъките на човека не свършили. Медиците не успели да овладеят проблема и след още няколко хирургични интервенции човекът починал. В смъртния му акт било написано, че причина за леталния изход е сепсис.
Историята е известна на националната пациентска организация, заявиха нейни отговорни служители. Налице са всички необходими документи, чрез които от виновните медици ще бъде търсена отговорност. В пакета от документи има и заключение на медицинския одит, че проблемът на болния човек е бил подценен и не е лекуван адекватно.
Историята на пловдивчанина се появи в медийното пространство след брифинг на варненската клиника “Кардиолайф”.  Оттам заявиха, че друг нашумял казус – с провадиеца, на когото след коронарография бе ампутирана дясната ръка, не е бил огласен точно. Вината била на самия пациент, а не на лекарите. Човекът не спазвал указанията на медиците и след инвазивната процедура нарушавал правилата, които му били вменявани: например лежал с бинтованата ръка под възглавницата. Заявлението се появява дни след като нашироко бе разисквана  историята на осакатения мъж, чието ходене по мъките от доктор на доктор дълго време не бе коментирано  от гилдията.

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More