четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Изхвърлят от ТУ преподавателя порнограф

Преподавателят от Техническия университет Юлиян Велчев ще бъде уволнен, ако се докаже, че е замесен в скандала с порнографски филми с деца в интернет, каза ректорът на университета проф. Марин Христов. Преди седмица при акция на ГДБОП в няколко града в страната бяха задържани за обмен на порнофилми с деца от 2 до 11 години 20 души, сред които беше и главният асистент от ТУ в София Юлиян Велчев.

Проф. Марин Христов обясни, че е искал подробна информация за скандала от институциите, но засега не е получил такава. „Имаше само информация, че този човек, който е наш главен асистент в катедра „Радиокомуникации", е замесен. По-подробна информация въобще не ни беше дадена. Има много и различни версии. Представете си, че този човек е участвал в някакъв секретен проект против такива неща. Има всякакви случаи. Ако има нещо доказано, ние не можем да стоим с кръстени ръце. В закона и в нашия правилник всичко много ясно и точно е написано. Много малка част от това, което правим със студентите, е да ги учим нещо. Основното е да ги възпитаваме да живеят в един нов свят с бързо променяща се обстановка и те да могат да се справят с тази бързо променяща се обстановка", обясни професорът.

Спецакцията беше проведена на 26 октомври в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Плевен, Сливен, Свищов и в София-област. Антимафиотите се натъкнали в компютрите на 20-те мъже на десетки клипове на отблъскващи сексуални гаври с деца на възраст между 2 и 11 години. Продължителността на някои от клиповете е 50 минути. Мъжете са арестувани за педофилия.

При акцията са иззети 32 компютърни системи, таблет, общо 14 харддиска - 9 преносими външни, 1 вътрешен и 14 стандартни, 16 флаш-памети, един сървър, 3 рутера, 3 Wi-Fi модема. Сред намереното и иззетото са и 1456 оптични носителя, един МР4 плеър, мобилен телефон и джобен тефтер.

Служителите на реда са намерили и видеоклипове, създадени чрез Скайп, в които малките деца са принуждавани да изпълняват сексуалните перверзни желания на възрастните мъже.

Източник: БЛИЦ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Можете да коментирате и анонимно, изберете опция от падащото меню!

Сподели връзка

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More